NIEUWS ITEM

Home / Nieuws

INLOGGEN

12-07-2023

Op de achtergrond zijn we bezig geweest om de wachtwoorden te versleutelen, kortom de site Fysicalc veiliger te maken. Daarom is het raadzaam om voorafgaand aan het inloggen even te controleren of de naam in de browser correct vermeld staat. Als je klikt op "Rc waarde rekentool H8 NTA8800", controleer dan even dat je naar de juiste URL gaat, dit moet zijn:

https://www.fysicalc.nl/rcwaarde2023/index.php/login

De oude inlogbutton "Rc waarde rekentool NEN1068", welke je niet meer mag gebruiken en enkel nog toegankelijk was voor oude berekeningen, wordt binnenkort verwijderd.

Verder is er nog een aanpassing in de resultaten pdf uitdraai van de Rc waarde berekeningen geweest. De toeslagfactor deltaU is kleiner dan 3% toets op de Ut waarde wordt weergegeven op het resultatenblad bij detailberekening.

Voordelen van Fysicalc

  • Altijd de juiste Rc-waarde
  • Online dus altijd toegankelijk
  • Bibliotheek altijd up-to-date
  • Eenvoudige bediening
  • Helpdesk beschikbaar
  • Gebruiksvriendelijk

De nieuwste normen

Fysicalc is een eenvoudige rekentool waarmee de Rc-waarde volgens de nieuwste normen kan worden berekend. Fysicalc rekent met NTA8800 waardoor berekeningen altijd bij die normen aansluiten. Naast het berekenen van de Rc-waarde is het met de rekentool ook mogelijk om afschotisolatie voor plat dak, condensatierisico en luchtdichtheid berekeningen uit te voeren.

NIEUWS UPDATE

19-01 nieuwe eisen BBL

Sinds 1 januari 2024 zijn de nieuwe eisen uit de BBL - Besluit Bouwwerken Leefomgeving van kracht geworden. Fysicalc kan op de eisen uit de nieuwe BBL Afdeling Duurzaamheid toetsen:
Afdeling 3.4 Bestaande bouw
Afdeling 4.4 Nieuwbouw
Afdeling 5.3 Verbouw 
Er zijn gemiddelde minimale Rc waarde..lees meer..

Deze bedrijven
gingen u voor:

  • d